Banner

Greetings from Jersey (mp3)


Het werk bestaat uit 3 delen en wil verschillende aspecten evoceren van Jersey, waar, in de talloze met fijn zand omzoomde baaien, vissershaventjes nestelen. Dit werk werd gecomponeerd na een verblijf op het eiland en is een evocatie van verschillende sfeerbeelden die de componist hebben aangesproken. Met andere woorden, het zijn drie "prentbriefkaarten", eerder suggererend dan werkelijk beschrijvend, die de reiziger met zich meenam als herinnering.
Alles op Jersey draait rond de zee, die ook bindend element is van deze evocaties. Zo begint elk deel met een eerder mysterieuze introductie die verschillende aspecten van de zee weergeeft.
De eerste beweging, in BOULEY BAY volgt, na de introductie, een allegro met twee thema's. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, wordt eerst een lyrisch thema in 4/4 voorgesteld, gevolgd door een vinnig tweede thema in 3/4.
Deze thema's komen in de beweging terug in verschillende orkestraties of met elkaar verweven. Als conclusie komt de mysterieuze introductie terug, doch in een meer geritmeerde versie.

De tweede beweging, ROZEL BAY, vangt aan met een tegenstelling tussen koper en hout. De tenor saxofoon step het romantische thema voor in mineur. Het wordt vervolgens hernomen door het orkest in een ABACA schema.

TIJD

UITGEVER

 GRAAD

10'39"

ANDEL

 4

Home Contact FR NL EN