Banner

Falcon and Wolf (mp3)


De mars "Falcon & Wolf " is de muzikale weergave van de historiek van een eenheid van de Belgische Luchtmacht.

Deze officiële mars van de 1ste Wing te Beauvechain vangt aan met de roep van de jager: “La Chasse....Bordel” die, na herhaling, gevolgd wordt door een militair trompetsignaal dat de basis van Beauvechain identificeert.

Het ontwaken van de valk wordt weergegeven door een diminuendo. Als hij wegvliegt, op zoek naar zijn prooi, begint een orkestraal en ritmisch crescendo dat naar een climax groeit, het moment waarop de valk zich op zijn prooi stort. Het gevecht is als het ware een muzikale evocatie. Na zijn overwinning, wordt de terugkeer naar zijn nest aangekondigd door het militaire trompetsignaal.

Na 50 jaar jagers, neemt de 1st Wing thans de pilotenscholen van de luchtmacht onder haar hoede.

Na de inleiding weerklinkt een trompetsignaal dat, door enkele maten uit Prokofiev’s “Peter en de Wolf”, de wolf weergeeft; het huidige embleem van de eenheid. Zijn legendarische kalmte wordt in de nu volgende melodie geuit.

De wolf wordt steeds vranker, wordt actiever in de schoot van de 1ste Wing. Het ritmische en orkestrale crescendo, onderbroken door het jachtthema, schets zijn statige opmars. De wolf herinnert zich immers dat, eind 1956, de jachteenheden van de 1st Wing (Beauvechain), 7de Wing (Chièvres), 9de Wing (Bierset) en 13de Wing (Brustem), allen de wolf als embleem hadden.

TIJD

UITGEVER

 GRAAD

5'29"

Martin

 3

 

Home Contact FR NL EN