Banner

Taļaut-Taļaut (mp3)


Mars van de 2de Tactische Wing van Florennes

De mars Taïaut-Taïaut werd gecomponeerd door Commandant-Kapelmeester Alain Crepin op vraag van Kolonel Vlieger L.Stenuit, korpsoverste van de 2de Tactische Wing te Florennes.

De inleideing is een evocatie van het opstijgen van een F16. Na een korte verwijzing (3 maten) naar de mars Sambre et Meuse, ontwikkelt de componist een nieuw thema welke herinnert aan zekere schokken die hij gevoeld heeft tijdens zijn vlugt met F16. Vervolgens verwijzen een solo van percussie en een solo van de piccolo naar de folkloristische mars "Entre Sambre et Meuse" (Florennes bevindt zich in het centrum van deze regio).

De herhaling van het eerste thema drukt de vreugde van het vliegen uit.
In het tweede deel (het Trio) citeert Alain Crepin de Taïaut (typisch geluidsignaal van de jachthoorn). Dit geluidsignaal wordt regelmatig gebruikt bij d"e traditionele festiviteiten van de basis van Florennes. Na een zangerig thema, geïnspireerd door de "kop" van de Taïaut, volgt een passage door de trmbones en de bassen in amerikaanse stijl. Deze passage herinnert aan de jarenlange Amerikaanse aanwezeigheid op de basis.

Tenslotte, alvorens het "Da Capo" horen we opnieuw de Taïaut, opgevrolijkt door enkele variaties in de klarinetten en de saxofoons.

Alain Crepin heeft deze mars opgedragen aan Colonel Vlieger L. Stenuit en aan de Taïaut-band.

TIJD

UITGEVER

 GRAAD

3'45"

Martin

 3

Home Contact FR NL EN