Banner

Towards Success (mp3)


Towards Success (20 Wing)

De 20ste Steunwing van de Belgische Luchtmacht viert in 2001 zijn 25ste verjaardag van zijn oprichting.
Voor deze gelegenheid heeft de Korpsoverste, de Kolonel van het Vliegwezn MAB Luc DEFRANCQ aan Commandant-Kapelmeester Alain CREPIN gevraagd om de officiële mars te componeren.
De 20ste Steunwing staat in voor een hoogstaande technische, administratieve en logistieke ondersteuning van de Luchtmacht.
In zijn mars heeft de componist zowel de verscheidenheid van opdrachten alsook de inzet en enthousiasme die het personeel van de 20ste Wing constant bezielen willen vertolken.
Administratief hangt de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht af van de 20ste Wing, zijn repetietielokaal bevindt zich in hetzelfde Kwartier en de Kolonel van het Vliegwezen MAB DEFRANCQ is “beheerder van de A.S.B.F.(Air Force Symphonic Band Foundation).
Het is dus vanzelfsprekend dat hij in alle vriendschap de Commandant CREPIN en de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht hiervoor aanspreekt.
Het hoofdthema gebruikt gesyncopeerde ritmen en verscheidene arabesken om het beeld van een bijenkorf in volle activiteit op te roepen.
Het tweede deel (de trio) wijkt enigszins af van het traditioneel schema: enkele gewaagde harmonieën en het gebruik van de polyritmiek brengen veel frisheid aan de meer zangerige melodische lijn.

TIJD

UITGEVER

 GRAAD

3'24"

HaFaBra Music

 3

Home Contact FR NL EN